„Domovina je naša na nebesima…“ (Fil 3,20)

 

Javljamo svoj braći fratrima, Kristovim svećenicima i Božjem puku, da je na Uskrs, 4. travnja 2021. godine u jutarnjim satima, u 80. godini života stalo kucati veliko srce našega dobrog fratra i svećenika, koji je vjerno služio Bogu, Crkvi i Narodu.

Nakon duljeg bolovanja i kraće bolesti preminuo je naš brat, župnik, uznik, osuđenik, borac za istinu, domoljub, Bogoljub i čovjekoljub

o. fra Martin Planinić

(1942. – 2021.)

Lijes s tijelom pokojnika bit će izložen u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Tepčićima u utorak, 6. travnja 2021., od 12 sati, a potom u 14.00 sati bit će služena sv. Misa zadušnica, i fra Martin će biti ispraćen iz župe Ploče-Tepčići gdje je kao župnik službovao od 1999. godine, prepustivši posljednjih godina svojoj braći-fratrima da nastave sveto djelo.

Fra Martinovo tijelo će,po njegovoj želji,biti pokopano u obiteljsku grobnicu na groblju „Sv. Ivana Evanđeliste“ u Krehinu Gracu, gdje počivaju tijela i njegovih pokojnih roditelja.

Bogu smo zahvalni za našega fra Martina i njegov dugogodišnji rad na Božjoj njivi u Hercegovini! Hvala i fra Martinu za svu žrtvu koju je podnio za pravdu i istinu, za Božje kraljevstvo i svoju Hrvatsku!

Članovima obitelji brata Rade Planinića i svoj rodbini izražavamo iskrenu sućut! Svima koji su oko fra Martina medicinski, ljudski i logistički brinuli, od srca hvala!

Bog mu dao mir u slavi Uskrsloga!

Hercegovački franjevci i župljani župe Ploče-Tepčići.